Chiptuning

Chiptuning verbetert de prestaties van uw auto en optimaliseert het motormanagement. Het doel hiervan is om uw motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken. Autotechniek en Performance Veghel is als een van de weinige BOVAG autobedrijven hierin gespecialiseerd. U kunt bij ons uw auto op professionele wijze laten chiptunen. Wij maken uw auto krachtiger en zuiniger!

Wat gebeurt er tijdens een chiptuning?

Veel motoren worden tegenwoordig aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU). Deze regelt onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Dit allemaal als functie van parameters, zoals: toerental, temperatuur en dichtheid van de lucht, stand van het gaspedaal, accuspanning etc. Met chiptuning stemmen wij die parameters beter op elkaar af. Hierdoor kan uw auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Ook kunt u uw brandstofverbruik verminderen omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

Softwaregarantie

Bij Autotechniek en Performance Veghel ontvangt u 5 jaar softwaregarantie op alle chiptuning stages, fabrieksupdates en andere softwareoplossingen. Hieronder vallen de volgende zaken:

Storingsvrije werking van chiptuning en andere softwareoplossingen

Terugplaatsen van chiptuning na een dealerupdate

Origineel maken van de motorsoftware bij bijvoorbeeld een dealerbezoek of verkoop van de auto

Behoud uw fabrieksgarantie

Valt uw auto nog onder de fabrieksgarantie? Dan adviseren wij u om uw auto terug te laten brengen naar de originele staat. Zo maakt u het risico zo klein mogelijk dat een dealer een chiptuning of andere softwareaanpassingen detecteert.

Wilt u uw auto laten chiptunen of wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op!

x60PkPbv4flfIlGB693GvjFJXeT3u9SvmMchpf54.webp